forum Stolica24  G³ówna kategoria   Zdrowie   Wasze oceny    Polityka   Og³oszenia   Logowanie   Rejestracja   U¿ytkownicy    >> Szukaj  

Poprzedni temat «» Nastêpny temat
Miasto Mi³osierdzia ZAPROSZENIE
Autor Wiadomo¶æ
Archaio
Archaio

Do³±czy³a: 20 Maj 2010
Sk±d: Pruszków
Wys³any: |20 Maj 2010|, 2010 11:44   Miasto Mi³osierdzia ZAPROSZENIE

Witam! serdecznie,

Z tej strony Agnieszka Zalewska, praktykantka Centrum My¶li Jana Paw³a II
w Warszawie. Chcia³abym Pañstwa gor±co zachêciæ do udzia³u w organizowanym 30 maja 2010r. na Krakowskim Przedmie¶ciu "Mie¶cie Mi³osierdzia". Jest to wspania³a inicjatywa skupiaj±ca wiele instytucji, stowarzyszeñ, fundacji, które ¶wiadcz± o ogromnej pomocy na rzecz potrzebuj±cych. Jest to miejsce spotkania siê wolontariuszy ze wszystkich instytucji, mo¿na porozmawiaæ, wymieniæ siê do¶wiadczeniami, a tak¿e do³±czyæ do grona wolontariuszy wybranej instytucji. W tym roku w sposób szczególny Miasto jest skierowane do osób niepe³nosprawnych. Dodatkowo w trakcie Miasta Mi³osierdzia bêdzie mia³o miejsce wiele atrakcji, m.in. koncert etniczny, pokaz choreoterapi, koncert chóru gospel, pokaz tañca na wózkach i walki szermierczej na wózkach, koncert zespo³u Raz Dwa Trzy. Zapraszam tak¿e na nietypowy spektakl, który odbêdzie siê 29 maja o godz. 21:00 na Skwerze Hoovera w Warszawie. Wstêp wolny! Przedstawienie nosi tytu³ "Brat naszego Boga" wg dramatu Karola Wojty³y.
Przedstawienie ma charakter filmowo-teatralny. Sekwencje filmowe nakrêcone zosta³y w Opactwie Ojców Benedyktynów w Tyñcu oraz w podgórskim Parku im. W.Bednarskiego w Krakowie. Film pos³u¿y³ twórcom jako ³±cznik ¶wiatów i planów akcji dramatu.
Spektakl poddano audiodeskrypcji (technice narracyjnej, która za pomoc± dodatkowych, werbalnych opisów udostêpnia odbiór tre¶ci wizualnych osobom niewidomym i s³abowidz±cym. Audiodeskrypcja pozwala osobom niewidomym pe³niej do¶wiadczyæ sztuk wizualnych, na przyk³ad malarstwa, czy gry aktorskiej).
Stowarzyszenie „Scena Moliere” we wrze¶niu 2008 roku rozpoczê³o realizacjê projektu Pe³nosprawny-Niepe³nosprawny. W projekcie wziê³y udzia³, wybrane na drodze castingu, uzdolnione artystycznie osoby niewidome i niedowidz±ce, które najpierw uczestniczy³y w treningu interpersonalnym a nastêpnie w warsztatach teatralnych. Od stycznia rozpoczê³y siê próby teatralne i po trzech miesi±cach powsta³ spektakl „Brat naszego Boga” wg dramatu Karola Wojty³y w adaptacji i re¿yserii Artura Dziurmana.
Bardzo proszê o przejrzenie strony www "Miasta Mi³osierdzia" i o aktywne uczestnictwo w tej inicjatywie. Osobi¶cie 2 lata temu by³am uczestniczk± Miasta i szczerze polecam . Link do strony: centrumjp2.pl/miasto/

POZDRAWIAM

Wy¶wietl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Mo¿esz pisaæ nowe tematy
Mo¿esz odpowiadaæ w tematach
Nie mo¿esz zmieniaæ swoich postów
Nie mo¿esz usuwaæ swoich postów
Nie mo¿esz g³osowaæ w ankietach
Nie mo¿esz za³±czaæ plików na tym forum
Mo¿esz ¶ci±gaæ za³±czniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku