Aktualny temat: gdzie zjeść?
Życie codzienne

gdzie zjeść?

Nieprzeczytany postprzez migo » 2010-09-07, 10:00

Jeśli lubicie orientalną kuchnie to polecam restaurację Orchidea. Bardzo przyjemny wystój i obsługa. Ja uwielbiam poledwiczki faszerowane szpinakiem i suszonymi pomidorami:)- pychota. Dobre miejsce dla wszystkich, którzy chcą zjeść dobrze i dość tanio:)
migo

Miejscowość: Warszawa

gdzie zjesc

Nieprzeczytany postprzez mirunia56 » 2010-10-19, 12:23

zalezy kto co lubi. ja uwielbiam kuchnie wloską i w tym temacie mogę polecić san lorenzo. sprawdzona włoska restauracja, podobno najlepsza w stolicy
mirunia56

Nieprzeczytany postprzez znajoma;) » 2010-10-26, 10:36

Jeśli lubicie kuchnię typowo polską to polecam rest. Zgoda;) fajne i klimatyczne miejsce z pysznym świeżym jedzonkiem. Schabowy z ziemniaczkami i sałatką szopską jest the beściak;)
znajoma;)

Re: gdzie zjeść?

Nieprzeczytany postprzez Jacececek » 2011-01-17, 15:17

W piwnicach Domu Dochodowego przy Placu Trzech Krzyży jestwspaniala restauracja „AleGloria”. Teraz juz sam o tym wiem, bo dziewczyna zaprosila mnie tam na urodzinową kolację. To miejsce zderzenia się poleskiej sztuki kulinarnej, polskiej sztuki (Malczewski) i sztuki "ożywionej" - czyli gwiazdy! Wiem, ze byla tam nawet sama Sharon Stone!!!
Jacececek

Re: gdzie zjeść?

Nieprzeczytany postprzez Class60 » 2011-01-18, 16:24

A dobrą kuchnię wloską gdzie mogę zjeść?? I nie mam na myśli tylko pizzy....
Class60

http://pizzawnocy.com z dowozem od 20 do 5 rano codziennie w

Nieprzeczytany postprzez ~~pizzawnocy » 2011-01-24, 17:32

polecam codziennie od 20 do 5 rano pyszna pizza z dowozem w Warszawie
~~pizzawnocy

Nieprzeczytany postprzez ~kreatywna » 2011-02-14, 11:55

Witajcie,
chciałam Wam polecić fajne miejsce czyli francuską restaurację Le Regal. Ostatnio byłam tam ze znajomymi i przyznam że podobało mi się. Miła obsługa, ciekawe wnętrze i jedzenie rodem z Francji. Miałam okazję spróbować "Odwróconej" szarlotki po francusku z kulką lodów pychotka. Dla zainteresowanych podaję namiary:

Restauracja Le Regal
Al. Ken95, Warszawa
www.leregal.pl
~kreatywna

Ale Gloria

Nieprzeczytany postprzez ~Tomaszek » 2011-02-19, 15:25

Faktycznie, potwierdzam, że Ale Gloria jest chyba jedną z lepszych restauracji Magdy Gessler. Restauracja wykwintna, elegancka, wspaniala na spotkania biznesowe, urodzinowe, rodzinne.. Wystrój przepiękny, cieply.
~Tomaszek

Festiwal Risotto

Nieprzeczytany postprzez ~kaknosik » 2011-02-19, 16:35

Jeśli jesteście prawdziwymi entuzjastami wloskiej kuchni, to na pewno zainteresuje Was wiadomość, że w Garze na Jasnej w Warszawie odbywa się Festiwal Risotto. Można posmakować cudowne odmiany tego wspanialego wloskiego dania. Dla osób biorących udzial w plebiscycie nagrodą jest kolacja z Magdą Gessler. Wybieram się jutro z mężem:)) Mam nadzieję spotkać p. Magdę, bo chcialabym popytać o to i owo.
~kaknosik

Nieprzeczytany postprzez ~Dario » 2011-02-22, 14:51

Ja polecam restaurację Wiking w Blue City, zaglądam tam na lunch, mają pyszne żarcie :)
~Dario

Nieprzeczytany postprzez ~oonnaa » 2011-03-09, 10:01

Mam dla Was fajne miejsce godne polecenia - Restauracja Róża Wiatrów. Można tam miło spędzić nastrojowe wieczory przy kominku ze swoją drugą połówką jak również wybrać się na pyszny obiad z całą rodzinką. Róża Wiatrów mieści się w budynku Yach Klubu Polski Warszawa. Już od kwietnia będzie do dyspozycji taras z widokiem na Wisłę, gdzie można odprężyć się po ciężkim dniu pracy oraz zorganizować spotkania z przyjaciółmi. Dla chcących miło spędzić czas podaję namiary:
Restauracja Róża Wiatrów
ul. Wał Miedzeszyński 377
http://www.rozawiatrow-tawerna.pl
~oonnaa

Nieprzeczytany postprzez ~moko » 2011-03-27, 00:13

Mnie ostatnio losy sprowadziły do http://restinfo.pl/View-zywiciel,216541.html#top i muszę powiedzieć, że jestem zadowolony :) Potrawy dobre, przy czym osobiscie nie jestem specjalnie wymagający, zwyczajnie odpowiada mi to co jest w ich menu (jest podane na stronie ktora wkleiłem)
~moko

Nieprzeczytany postprzez ~surgeon » 2011-04-01, 15:31

zajrzyjcie sobie na kulinarnika, ja tam odkryłem m.in. żydowskiego shlomo'sa, jest podział na kuchnie narodowe, kozacki jest czeski, wręcz hrabalowski Szwejk, ale to chyba każdy zna ;)
~surgeon

Nieprzeczytany postprzez maciejosss » 2011-07-05, 13:53

Zdecydowanie jeśli chodzi o restauracje bydgoszcz polecam restaurację Maestra :) Przepyszne jedzenie i niezapomniany klimat!
maciejosss

Restauracja Dwór Konstancin

Nieprzeczytany postprzez ~~xoxo » 2011-07-21, 20:17

Tym, którzy w poszukiwaniu dobrych smaków są gotowi wyrwać się za miasto polecam restaurację z Dworze Konstancin (ok. 8 km od Centrum, ok. 30 min. jazdy samochodem).
Serwują dania kuchni polskiej i międzynarodowej, mają duży wybór win i świetną włoską kawę. Restauracja elegancka, przytulna, idealna na romantyczną kolację. Zjeść można również na zewnątrz - mają duży ogród z placem zabaw dla dzieci. Nieopodal las, stadnina koni, Park Zdrojowy, także jest gdzie spalić kalorie po posiłku ;)
http://www.dworkonstancin.pl
~~xoxo

Róża Wiatrów

Nieprzeczytany postprzez ~krecik » 2011-07-25, 15:30

Dobrze można zjeść w restauracji Róża wiatrów. Świetne miejsce z widokiem na Wisłę.
~krecik

Sport Club/Cevab

Nieprzeczytany postprzez ~~~szmijzerka » 2011-09-16, 12:22

Polecam Wszystkim spróbować Cevab - niebo w gębie :) ja znam tylko jedno miejsce i jest na Bemowie w pasażu handlowym :)
~~~szmijzerka

zest-health.com

Nieprzeczytany postprzez ~~Diana » 2011-10-05, 13:34

Polecam Zest-Health. Dobre jedzenie, dostawa do domu/biura. Nie trzeba robić zakupów. Dodatkowo można się jeszcze umówić na trening fitness. Info na stronie www.zest-health.com
~~Diana

Balsam na podniebienie :)

Nieprzeczytany postprzez ~ziuta.kownacka » 2011-10-25, 11:14

To prawdziwy balsam na każdą dolegliwość Polecam wszystkim gorąco, magiczne miejsce jakim jest Balsam, wspaniała atmosfera, dobra kuchnia, gorąco polecam makaron Carbonara, chociaż z czystym sumieniem mogę polecić,dosłownie każdą potrawę, po zmroku klimat świec, wina, zabawy miejsce prawdziwego chilloutu z dużą dozą świetnej zabawy!
http://www. balsam. net. pl/
~ziuta.kownacka

Nieprzeczytany postprzez ~~ » 2011-11-04, 15:35

ja tam polecam Bazylie - kuchnia wloska. Jest tam naprawde przepysznie. Jesli chodzi o polska to Piwna Kompoania. Duze porcje i staroposla atmosfera.
~~

Następna

Forum: Forum ogólne Wróć do forum

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 0 gości